Радев благодари на Матарела и за интензивния обмен в областта на

...
Радев благодари на Матарела и за интензивния обмен в областта на
Коментари Харесай

Обмен на мнения в контекста на растящите предизвикателства: Радев посрещна италианския си колега

Радев благодари на Матарела и за интензивния продан в региона на сигурността и защитата, както и за систематичната поддръжка на Италия за нашето участие в Шенгенското пространство. 

" Ние извънредно високо ценим връзките си с Италия, които са пример за партньорство и другарство, и взаимно доверие, построени на хубавичко основа на обичайно другарство сред народите ни и дългогодишен културен продан ", сподели президентът Румен Радев в изказването си след пленарни диалози и среща " на четири очи " с Матарела.

" Проведохме диалози по необятен набор въпроси и този своевременен продан на мнение е съответстващ в подтекста на растящите провокации ", добави той.

" Италия е водещ външно-търговски и капиталов сътрудник на България, уточни още президентът Радев и добави, че двамата са декларирали решителността си да продължат да работят за разширение на икономическото съдействие и увеличение на капиталовото наличие на Италия и на стокообмена, който през последните години бележи забележителен растеж.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Радев акцентира смисъла, което двамата отдават най-много на съдействието в региона на науката, образованието и културата като принадлежности за одобряване на традициите на другарство сред двата народа.

Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР